Ett bankkonto åt ditt företag är oerhört viktigt för att ha en utbetalnings- samt inbetalningskanal. Att öppna bankkonto är liksom registreringen av ditt företag en av de tidigare skeendena. Detta på grund av att kostnaderna ofta kommer före intäkterna och därmed behöver kanaliseras via ett bankkonto, som tidigare nämndes. Det första du vill göra är att bestämma dig för vilken bank du vill ta hjälp av och öppna konto hos, av den anledning att de kan ha olika krav. Därför bör du omsorgsfullt välja den bank du tycker är bäst lämpad och därefter samla ihop och slutföra de uppgifter som behövs, för att därefter ringa och ansöka om ett konto eller också besöka närmaste kontor till den bank du valt. Kraven för att öppna ett bankkonto är ofta olika beroende på den företagsform du valt, precis som många andra komponenter när du startar eget. Kraven är att registreringen av organisationsnumret samt den verkliga huvudmannen sker hos bolagsverket. Om du tänker starta en enskild firma gäller det att du registrerar dig hos Skatteverket. Det första alternativet är kopplat till handels- och aktiebolag. Förutom detta vill oftast många banker även att en förmedling utav affärsplan samt en budget skickas in för att de ska en bild av hur man tänker driva sitt företag. Banker gör även riskbedömningar, men dessa sker till mestadels för utlåning av pengar.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar