En av de första punkterna som kan vara bra att få gjort när du formulerat en affärsidé är att registrera ditt företag. Du kan nämligen inte riktigt ha ett företag utan att registrerat det, och det är därför en lättnad att veta om att ens företag finns registrerat, för är därifrån gå vidare. På verksamt.se kan du få en bra guidning till hur exakt det går till när du vill registrera ditt företag. Den hemsidan kommer även be dig att fylla i de uppgifter som stämmer överens med var du planerar att driva för slags verksamhet. Utifrån det kan mer precisa anvisningar ges ut. När du registrerar ditt företag på verksamt kommer du även kunna ansöka om F-skatt från Skatteverket, och där krävs det ett godkännande. Om du planerar att utöver ditt företag även ha en inkomst genom en annan anställning kan du ansöka om en FA-skatt, vilket skiljer sig från F-skatten. F-skatten är endast riktad till de som bedriver, eller i detta fall vill bedriva en näringsverksamhet och därmed har som avsikt att faktiskt bedriva denna verksamhet. Dessutom behöver du ha lämnat dina deklarationer och betalat avgifter och skatter.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar